Doek valt voor Toys’R’Us: 'Een dieptrieste dag'

Doek valt voor Toys’R’Us: 'Een dieptrieste dag'

Toys’R’Us heeft het faillissement aangevraagd voor zijn Amerikaanse activiteiten. Alle 735 winkels in eigen land en Puerto Rico gaan dicht, zo laat de speelgoedketen donderdag weten.

Toys’R’Us heeft naar eigen zeggen niet langer de financiële middelen om de Amerikaanse activiteiten voort te zetten. De schuld van het bedrijf bedraagt bijna vijf miljard dollar. Topman Dave Brandon bedankt alle medewerkers en leveranciers voor hun steun in de afgelopen decennia. “Dit is een dieptrieste dag voor ons, en de miljoenen kinderen en families die we de afgelopen zeventig jaar hebben bediend.”

In het Verenigd Koninkrijk is het faillissement al aangevraagd. De speelgoedketen is inmiddels een verkoopproces gestart voor zijn andere internationale activiteiten, waaronder in Canada, Azië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Australië, Frankrijk, Polen, Portugal en Spanje worden de opties nog tegen het licht gehouden, waarbij ook een verkoop tot de mogelijkheden behoort. Alle internationale winkels blijven vooralsnog geopend. In Nederland gingen de laatste winkels in 2009 al dicht.

Er bestaat volgens Toys’R’Us nog een kans dat er een doorstart in eigen land komt. Het bedrijf is betrokken bij gesprekken met gegadigden, die de Canadese activiteiten willen combineren met maximaal tweehonderd van de best presterende winkels in de Verenigde Staten. De retailer hoopt op toestemming van de rechtbank om de opheffingsverkoop in die winkels te mogen staken, als het tot een deal komt.

Reacties

Zie hier zomaar kansen voor iemand think big........ Keep dreaming

https://retailtrends.nl/news/43841/-bliek-toys-and-hobby-wil-naar-vijftig-speelgoedwinkels

Geplaatst door ikke weet het op 15 maart 2018 om 10:38

Laatste nieuws

RetailTrends