'Amazon aast op winkels van Toys’R’Us'

'Amazon aast op winkels van Toys’R’Us'

Amazon wil zijn aantal winkels uitbreiden door locaties van het failliete Toys’R’Us over te nemen. Amazon is niet geïnteresseerd in de speelgoedketen, maar wil de panden voor zijn eigen doeleinden gebruiken. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Amazon breidt zijn fysieke winkelbestand in rap tempo uit. Zo zijn er inmiddels veertien eigen boekwinkels en werd het kassaloze concept Amazon Go in Seattle geïntroduceerd. Ook werden de ruim 450 supermarkten van Whole Foods overgenomen. 

De ruimtes van Toys’R’Us kunnen ingezet werden om de apparaten van zijn Echo-collectie te tonen. Doordat de voorraden dichter bij de consument liggen, kunnen ook online bestellingen sneller worden thuisbezorgd. Verder is een combinatie mogelijk met de bezorgservice van Whole Foods. Amazon wil boodschappen in vier steden binnen twee uur gratis thuisbezorgen.

Toys’R’Us moest eerder deze maand het faillissement aanvragen voor zijn Amerikaanse activiteiten. Een investeringsmaatschappij zou interesse hebben in de best presterende speelgoedwinkels, om die vervolgens samen te voegen met de Canadese tak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!