'Hunkemöller wil op korte termijn naar de beurs'

'Hunkemöller wil op korte termijn naar de beurs'

Hunkemöller bereidt zich nog altijd voor op een beursgang. De lingerieketen heeft bankiers verzocht om te onderzoeken of er voldoende interesse is onder beleggers. Dat stellen betrokkenen tegenover ABM Financial News.

Afgelopen november meldde Bloomberg al dat investeringsmaatschappij Carlyle een beursgang overweegt. Daarvoor wordt gekeken naar een notering aan de beurs in Amsterdam. Volgens de laatste geruchten mikt Hunkemöller op een notering in mei of juni.

Hunkemöller is sinds begin 2016 in handen van Carlyle, dat ruim vierhonderd miljoen euro betaalde aan PAI Partners. Inmiddels zou het Nederlandse bedrijf een beurswaarde van zo’n zeshonderd miljoen euro vertegenwoordigen.

Hunkemöller telt momenteel zo’n negenhonderd winkels en wil binnen vier tot vijf jaar doorgroeien naar zestienhonderd vestigingen. De retailer is momenteel op zoek naar een nieuw distributiecentrum om die groeiambitie te realiseren. De focus ligt daarbij op de omgeving van Hilversum, waar Hunkemöller nu gevestigd is.

RetailTrends