Einde nadert voor ‘markthal’ Rotterdam-Noord

Einde nadert voor ‘markthal’ Rotterdam-Noord

Vershal Marché 010 in Rotterdam-Noord staat ruim een half jaar na de opening bijna volledig leeg. Van de veertien kramen waarmee de markthal in september van start ging, zijn er volgens RTV Rijnmond nog maar twee over.

Alleen een kaasboer en een verkoper van groente en fruit zitten nog in de overdekte versmarkt. Een faillissement is volgens pandeigenaar Carel Schut een kwestie van tijd. “Het geld is op”, zegt hij. De feestlocatie boven de vershal, die van dezelfde eigenaar is, werd eerder al failliet verklaard. Inmiddels zouden onderhandelingen plaatsvinden over overname van het pand, waarbij mogelijk de eigenaren van foodhal Fenix Food Factory betrokken zijn. 

Een van de overgebleven ondernemers zegt dat er ‘van alles is misgegaan’. "Het was van meet af aan een lastig verhaal, met meerdere kapiteins op een schip en verschillende visies bij de uitbaters", stelt hij. In februari werd al bekend dat Marché 010 met een leegloop te maken had. Schut zei destijds dat veel ondernemers vertrokken omdat ze de huur niet betaalden of ‘te lichtzinnig’ waren opgestart.

Marché 010 betekende de tweede overdekte versmarkt voor Rotterdam, na de opening van de Markthal in het centrum in 2014. Initiatiefnemer Hakim Farkouchi opende eind februari onder de naam Mercato nog een derde vershal in stadsdeel Hoogvliet.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!