DHL en bpost bundelen krachten als ‘Benelux-bezorgers’

DHL en bpost bundelen krachten als ‘Benelux-bezorgers’

DHL Parcel en bpost slaan de handen ineen voor de bezorging namens webshops in Nederland en België. Het gaat om een ‘niet-exclusieve’ samenwerking, die grensoverschrijdend online shoppen moet vergemakkelijken.

De twee logistieke partijen gaan onder de naam ‘Dé Benelux Bezorgers’ samenwerken op het gebied van aanlevering, sortering, uitlevering en retourneren. Daardoor kunnen Belgische consumenten bijvoorbeeld tot in de avond bestellen bij een Nederlandse webshop om hun pakketje de volgende dag al afgeleverd te krijgen. Hetzelfde geldt voor Nederlandse klanten die bij Belgische online winkels shoppen.

Retourneren moet dankzij de samenwerking net zo eenvoudig zijn als bij binnenlandse bestellingen. DHL en bpost beloven webwinkels op hun beurt minder administratieve rompslomp, doordat ze gebruik kunnen maken van een totaaloplossing.

Bpost kan dagelijks driehonderdduizend pakketten verwerken, terwijl DHL in Zaltbommel een centrum bouwt waar dagelijks een half miljoen pakketten worden gesorteerd. Samen beschikken de pakketvervoerders over meer dan 4.400 servicepunten, waarvan bijna tweeduizend in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!