Bever Buitensport, Søstrene Grene en Albert Heijn openen een winkel in het voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht. Inclusief de komst van de nieuwe Centrale Bibliotheek is het pand nu voor negentig procent verhuurd, meldt vastgoedontwikkelaar ASR.

Albert Heijn krijgt ruim 1.800 vierkante meter in het souterrain tot zijn beschikking, waarbij een nieuwe entree aan de Potterstraat wordt gerealiseerd. De supermarktketen gaat de 'foodmarkt' volgens ASR invullen met ‘een geheel nieuw concept, waar beleving van eten centraal staat’.

De winkel van Bever wordt ruim 1.300 vierkante meter groot, verdeeld over twee verdiepingen aan de Oudegrachtzijde. Søstrene Grene opent een vestiging van zo’n driehonderd vierkante meter. Het is voor de Deense retailer de eerste winkel in Utrecht.

In de kelder van het voormalige postkantoor komt een grote fietsenstalling, die plek biedt aan ruim duizend fietsen. Ook wordt er plek ingeruimd voor horeca. Als alles volgens plan verloopt, wordt Post Utrecht vanaf medio volgend jaar gefaseerd opgeleverd.