FonQ maakt 'grote efficiëntieslagen' met nieuw dc

FonQ maakt 'grote efficiëntieslagen' met nieuw dc

Webwarenhuis fonQ is woensdag gestart met de bouw van zijn nieuwe distributiecentrum en kantoor in Utrecht. Het nieuw te bouwen pand biedt met 22 duizend vierkante meter twee keer meer ruimte dan het huidige magazijn.

Met de komst van het nieuwe dc komen alle logistieke activiteiten van de etailer straks weer onder één dak. FonQ moest vanwege de groei in de afgelopen jaren extra magazijnen openen in de nabije omgeving, waardoor de logistiek nu over vier locaties verdeeld is. Door dit terug te brengen naar één plek maakt het webwarenhuis 'grote slagen in efficiëntie', zegt ceo Michel Schaeffer. “Pakketjes kunnen ons magazijn nog sneller verlaten, wat leidt tot kostenbesparing.”

Het nieuwe pand van fonQ komt naast het distributiecentrum van HEMA te liggen op bedrijventerrein Lage Weide. De nieuwe locatie ligt op nog geen kilometer afstand van het huidige kantoor. 

FonQ liet eerder al weten het grotere pand nodig te hebben voor zowel de groei in eigen land als in België. Sinds eind vorig jaar heeft de etailer ook een kantoorlocatie bij onze zuiderburen. De omzet van fonQ groeide vorig jaar met achttien procent, maar het verlies liep ook met 2,5 miljoen euro op tot 5,8 miljoen euro.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!