Granny’s Finest nu ook failliet

Granny’s Finest nu ook failliet

Granny’s Finest is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Richard Avezaat van advocatenbureau Ten Holter Noordam is benoemd tot curator. Twee weken terug maakte het bedrijf al bekend op te houden met bestaan.

Granny’s Finest ging in 2011 van start als pilotproject in de Rotterdamse wijk Ommoord. Ouderen en jongeren werkten samen aan het ontwerp en de productie van handgebreide modeaccessoires zoals mutsen, sjaals, wanten en tassen. Het initiatief wilde eenzaamheid onder ouderen tegengaan en een springplank bieden aan jong creatief talent. 

Het concept kampte volgens medeoprichter Jip Pulles met de nodige uitdagingen. Zo werden seizoensgebonden producten gemaakt, waardoor er geen omzet in de lente en zomer was. Omdat alle garens voorgefinancierd moesten worden, was er bijna geen werkkapitaal beschikbaar. Verder was er volgens hem sprake van hoge logistieke kosten, een relatief langzaam productieproces in vergelijking met een machine en een breed assortiment met veel voorraad. Ook was Granny’s Finest sterk afhankelijk van subsidies en donaties.

Granny’s Finest opende de afgelopen jaren tientallen handwerkclubs in Nederland. De producten werden onder meer in de Bijenkorf verkocht. Eind vorig jaar werd in Rotterdam de eerste eigen winkel geopend, maar die is inmiddels gesloten.

Lees op RetailTrends meer over het faillissement van Granny's Finest.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!