Amazon opent aanval op apotheekketens 

Amazon opent aanval op apotheekketens 

Amazon is de nieuwe eigenaar van online apotheker PillPack. Daarmee gaat het Amerikaanse bedrijf de directe concurrentie aan met apotheekketens als CVS Health en Walgreen Boots Alliance.

PillPack is een apotheker die is ontworpen om mensen die meerdere dagelijkse recepten gebruiken de beste klantervaring te bieden. Het bedrijf levert de medicijnen in voorgesorteerde verpakkingen en zorgt onder meer voor herhaalrecepten. 

De omzet van PillPack wordt dit jaar geschat op zo’n honderd miljoen dollar. Door het bestaande klantenbestand en logistieke mogelijkheden van Amazon, kan het bedrijf naar verwachting snel opschalen. Welk bedrag er met de overname is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt.

“De overname van PillPack door Amazon is een waarschuwingsschot”, stelt managing director Neil Saunders van Global Data Retail tegenover Reuters. Hij verwacht dat er ‘een grote strijd’ in de apotheekindustrie zal ontstaan. De beurskoersen van CVS en Walgreen liepen na de bekendmaking van de overname met meerdere procenten terug. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!