Kruidvat groeit gestaag door in België

Kruidvat groeit gestaag door in België

Kruidvat heeft zijn omzet in België vorig jaar met 4,7 procent zien toenemen. De Nederlandse winkelketen was er goed voor 442,9 miljoen euro omzet.

De omzetgroei is voornamelijk afkomstig van winkels die de voorbije twee jaar zijn geopend en de vestigingen in Wallonië. Die filialen trokken meer klanten en lieten een stijgen van de gemiddelde besteding per klant zien, schrijft Kruidvat in zijn jaarverslag. Ook de groei van online droeg volgens het bedrijf bij aan de toename van de omzet. Verder zijn er achttien nieuwe winkels geopend in 2017, waaronder één verhuizing. 

Behalve de omzet nam ook de winst van Kruidvat in België verder toe. De drogisterijketen was onderaan de streep goed voor tien miljoen euro, tegenover 7,8 miljoen een jaar eerder.

Voor dit jaar wordt een verdere groei verwacht. Die moet onder meer komen uit de promotiestrategie en een optimalisatie van het winkelbestand. Ook wordt er volgens Kruidvat nog altijd gekeken naar nieuwe winkels. Kruidvat telde aan het eind van het jaar 248 vestigingen in België en was daarmee na Zeeman de grootste Nederlandse keten bij onze zuiderburen.

Kruidvat opende onlangs nog zijn eerste, tijdelijke winkel in Spanje. Sinds een aantal jaar is de retailer ook actief met vier winkels in Frankrijk, net over de grens van België. Van een verdere uitbreiding is het vooralsnog niet gekomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!