'Men At Work-winkels mogelijk snel weer open in België'

Verschillende overnamekandidaten hebben zich gemeld voor de Belgische filialen van Men At Work. Mogelijk komt er vrijdag al nieuws over een doorstart. “Dat betekent nog niet dat de winkels dit weekend weer open kunnen, maar het kan relatief snel gaan”, zegt curator Liesbet Jacobs tegen Het Laatste Nieuws.

Men At Work vroeg vorige week faillissement aan in België en werd afgelopen dinsdag failliet verklaard. De winkels, drie van Men At Work en één onder de naam Fish & Chips, zijn sinds woensdag gesloten. De problemen in België zijn volgens Jacobs het gevolg van het faillissement van de keten in Nederland. De vier winkels zouden samen een schuld van bijna 3,4 miljoen euro hebben.

De vier winkels worden niet per se verkocht aan dezelfde partij, zegt de curator. “Wel verkiezen we uiteraard een overname ten opzichte van een uitverkoop.” Wat er met de 32 medewerkers in België gebeurt, is nog onzeker. “Het kan zijn dat een nieuwe eigenaar met deze mensen een nieuwe arbeidsovereenkomst sluit, maar het personeel zit in principe niet in de overname.”

Ook voor de Nederlandse winkels van Men At Work zouden zich meerdere kandidaten hebben gemeld. Volgens oprichter Marcel van Gelderen verdwijnt de formule uit de winkelstraat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!