Wibra krimpt in België en ziet directeur vertrekken

Wibra krimpt in België en ziet directeur vertrekken

Wibra heeft voor het vijfde jaar op rij minder omzet geboekt in België. De Nederlandse winkelketen was er vorig jaar goed voor 61,7 miljoen euro, wat een daling van 7,3 procent betekent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarrekening die onlangs is opgesteld.

Behalve de omzet is ook de winstgevendheid van Wibra in België teruggelopen. Zo daalde de bedrijfswinst van 6,5 miljoen euro naar iets meer dan vijf ton. De winst over het boekjaar is miniem, waar een jaar eerder nog 3,9 miljoen winst werd geboekt. Doordat er ruim vier miljoen euro aan de belastingvrije reserves in onttrokken, ziet het er voor Wibra onder de streep nog wel rooskleurig uit.

De retailer wordt bij onze zuiderburen geleid door Gerard Kempes, die nog een jaar aan het roer blijft. Wibra heeft tot 1 juni volgend jaar de tijd om een opvolger te zoeken en benoemen.

Onlangs werd al bekend dat Wibra een zoektocht is gestart naar een commercieel directeur, die een groeistrategie moet ontwikkelen voor de retailer in Nederland en België. Wibra telt momenteel driehonderd winkels in Nederland en België. Gezamenlijk waren die winkels in 2016 goed voor 172,4 miljoen euro omzet bij een winst van 4,2 miljoen euro.

Wibra is gemeten naar het aantal winkels de op acht na grootste Nederlandse retailer in België. Lees op RetailTrends meer over de resultaten van de tien grootste Nederlandse ketens bij onze zuiderburen.

RetailTrends