‘Jumbo moet minstens dertig tot vijftig winkels in België openen’

‘Jumbo moet minstens dertig tot vijftig winkels in België openen’

Het zal voor Jumbo niet makkelijk worden om goede locaties in België te vinden. “Als Jumbo elk jaar tien winkels kan openen, is dat een straffe prestatie”, zegt marketinghoogleraar Gino van Ossel van Vlerick Business School tegenover De Tijd.

Het vinden van goede locaties is volgens Van Ossel moeilijk, omdat er al veel supermarkten zijn. Hoeveel winkels Jumbo bij onze zuiderburen wil openen, is nog niet duidelijk. Eerder werd gesproken over zeker dertig vestigingen, wat volgens Van Ossel een minimum is. “Om winstgevend te zijn moet de keten zeker dertig tot vijftig winkels openen.”

Vooral Colruyt moet de concurrentie van Jumbo vrezen, verwacht de marketingprofessor. De ketens lijken volgens hem op elkaar, omdat ze allebei de laagste prijs beloven. Ook Delhaize en Carrefour zullen de komst van Jumbo volgens Van Ossel voelen, terwijl Aldi en Lidl er het minste van merken. “Jumbo staat in Nederland bekend als een goedkope keten, maar het is geen budgetketen.”

Jumbo maakte vorige week bekend Peter Isaac te hebben benoemd tot managing director België. De voormalig directeur van Lidl België begint in september aan zijn nieuwe klus. De benoeming onderstreept volgens de supermarktketen zijn ambitie om ‘op termijn een onderscheidende speler in het Belgische foodretaillandschap te worden’. Wanneer Jumbo er wil starten is nog niet bekend.
 

Reacties

Open een Jumbo in Blankenberge en het is raak! Tussen Delhaize, Carrefour en Colruyt je zal de prijzen zien zakken en de prijzen afspraken onderling zal verdwijnen! De regio heeft een AH in Knokke, Brugge en Bredene, Blankenberge ligt centraal en trekt klanten aan van omliggende
gemeenten! Wij doen regelmatig inkopen in Jumbo Aardenburg of Breskens! Succes!
MVG

Geplaatst door Roland Dagrain op 14 augustus 2018 om 23:40

Open een jumbo winkel in centrum Antwerpen .

Geplaatst door Maria. Brondsema. op 22 augustus 2018 om 17:12

open een winkel in geel of mol aub wij moeten altijd naar luyksgestel

Geplaatst door ann verhoeven op 26 augustus 2018 om 14:12

aangenaam goedkoop en dichtbij winkelen van uit grens Maldegem Eede

Geplaatst door Roger De Schryver op 20 november 2019 om 17:25

Laatste nieuws

RetailTrends