Leapp maakt een doorstart 

Leapp wordt doorgestart door de Nederlandse investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners en oprichter Rogier van Camp. Veertien winkels in Nederland en de webshop gaan op korte termijn weer open, zo maakt de retailer bekend aan RetailNews.

Leapp is na de doorstart niet meer in Duitsland actief, terwijl de nieuwe eigenaren zeggen op termijn te kijken naar een mogelijke voortzetting van de Belgische activiteiten. De refurbished Apple-verkoper wil in de laatste week van juli zijn vestigingen en webwinkel heropenen. De winkels in Almere, Apeldoorn en Tilburg blijven definitief gesloten. De banen van zo’n honderd medewerkers zijn veiliggesteld.

Nobel Capital Partners heeft vertrouwen in een gezonde toekomst voor Leapp, zegt partner Pieter Schroeder. Hij wijst op de snelle ontwikkeling die de refurbished Apple-verkoper na de oprichting in 2011 doormaakte tot marktleider in refurbished Apple-apparatuur. “Het bedrijf zal zich na de doorstart als omnichannelretailer focussen op haar kernactiviteiten in Nederland en daarmee een solide basis creëren voor hernieuwde groei.”

Van Camp blijft als mede-eigenaar verbonden aan Leapp. Hij toont zich verheugd over de doorstart met Nobel als meerderheidsaandeelhouder. Met de toegenomen naamsbekendheid van Leapp is de interesse bij consumenten voor hergebruikte laptops, telefoons en tablets gegroeid, stelt hij. “Circulariteit blijft ook na de doorstart een belangrijke kernwaarde en Leapp blijft streven naar het vergroten van het marktaandeel voor refurbished Apple-apparatuur.”

Leapp zag zich vorige maand genoodzaakt het faillissement aan te vragen, nadat gesprekken over een nieuwe financiering op niets uitliepen. De retailer had ten tijde van het faillissement 24 vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!