Granny’s Finest krijgt mogelijk toch nieuw leven

Granny’s Finest krijgt mogelijk toch nieuw leven

De curator van Granny’s Finest probeert een doorstart te realiseren voor het breiconcept. Verschillende geïnteresseerde kandidaten hebben zich gemeld voor een overname, zo schrijft hij in zijn eerste faillissementsverslag.

Granny’s Finest werd eind vorige maand failliet verklaard, nadat het kort daarvoor al bekend had gemaakt op te houden te bestaan. Het concept ging in 2011 van start als pilotproject in de Rotterdamse wijk Ommoord. Ouderen en jongeren werkten samen aan het ontwerp en de productie van handgebreide modeaccessoires zoals mutsen, sjaals, wanten en tassen. Het initiatief wilde eenzaamheid onder ouderen tegengaan en een springplank bieden aan jong creatief talent.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat Granny’s Finest drie van de afgelopen vier jaar verlies leed. Vorig jaar was dat verlies met ruim twee ton het grootst, terwijl in 2014 en 2016 respectievelijk 22 duizend en dertienduizend euro verlies werd geleden. Alleen in 2015 was er 86 duizend euro winst. Dit jaar stond de teller tot de faillissementsdatum op 85 duizend euro negatief.

Het faillissement is onder meer het gevolg van het type product, dat specifiek is gericht op het winterseizoen waardoor een lange financiële overbrugging noodzakelijk was. Daarnaast was sprake van relatief hoge transportkosten en een tijdrovend productieproces, doordat het gaat om handgemaakte producten. Ook speelde mee dat Granny’s Finest deels afhankelijk was van subsidies. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends