Takeaway.com via overname naar Israël

Takeaway.com via overname naar Israël

Takeaway.com heeft voor 135 miljoen euro de Israëlische maaltijdbezorger 10bis overgenomen. Daarmee betreedt het Nederlandse platform zijn elfde buitenlandse markt en de tweede buiten Europa.

Takeaway.com neemt 10bis over van oprichter Tamir Carmel en private equity-maatschappij TA Associates. De in 2000 opgerichte maaltijdbezorger is marktleider in Israël en bezorgt vooral bij bedrijven. 10bis verwerkte vorig jaar 15,2 miljoen bestellingen, goed voor 13,2 miljoen euro omzet, een brutowinstmarge van 43 procent en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 5,7 miljoen euro.

Met de overname zet Takeaway.com een belangrijke stap in de b2b-markt, reageert coo Joerg Gerbig. Tot nu toe bestond 95 procent van de business uit leveringen aan consumenten. "10bis heeft een aantrekkelijk en een van de weinige zeer winstgevende online foodplatforms wereldwijd.”

De strategie van Takeaway.com is om bedrijven te verwerven die marktleider zijn of kans maken dat te worden. Alleen dan is het volgens het management mogelijk goede resultaten te behalen. Eerder dit jaar werden al de Oost-Europese branchegenoten BGmenu en Oliveira overgenomen.

Takeaway.com is actief in tien Europese landen. Buiten Europa is de etailer naast Israël alleen in Vietnam actief.
 

RetailTrends