'Witteveen-eigenaar kijkt ook naar Charles Vögele Oostenrijk'

Charles Vögele heeft ook in Oostenrijk het faillissement aangevraagd. De modeketen is er niet in geslaagd zijn schulden te herfinancieren.

Het faillissement heeft ook betrekking op de winkels in Hongarije en Slovenië. In totaal vallen er ruim honderd winkels onder de Oostenrijkse tak. Mogelijk is Victory & Dreams, de Nederlandse holding achter Witteveen en Miller & Monroe, een kandidaat voor een overname. “Ik kan dat niet bevestigen, maar het zou niet onlogisch zijn”, zegt bestuurder Lex Hes in het FD.

Woensdag werd duidelijk dat Victory & Dreams een doorstart realiseert voor Men At Work, nadat eerder al modeketen Witteveen en de Nederlandse vestigingen van Charles Vögele werden overgenomen. Daarmee is het bedrijf inmiddels goed voor 330 winkels. 

De naam Men At Work zal in het Nederlandse straatbeeld zichtbaar blijven, zegt Hes. In een aantal steden zitten volgens hem succesvolle winkels, met in Groningen de best lopende. “Het zou niet verstandig zijn daar een Miller & Monroe-winkel van te maken”, stelt hij. Daarnaast heeft Men At Work volgens hem een goedlopende webshop.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!