McDonald’s komt met eigen munt

McDonald’s komt met eigen munt

McDonald’s lanceert ter ere van het vijftig jarig bestaan van de Big Mac de MacCoin. De munt is beschikbaar in meer dan vijftig landen, waaronder Nederland.

De MacCoin vertegenwoordigt de waarde van een Big Mac en wordt zolang de voorraad strekt in Nederland bij elke bestelling van een Big Mac-menu gratis uitgereikt. De munt kan tot het einde van het jaar bij deelnemende restaurants wereldwijd worden ingewisseld voor een Big Mac. 

Er zijn vijf verschillende MacCoins ontwikkeld, waarbij elke munt een decennium representeert. De burger is volgens de fastfoodketen zo universeel geworden dat een eigen munt op zijn plaats is. McDonald’s verwijst naar zakenblad The Economist, dat de Big Mac Index als economische indicator gebruikt.

Concurrent Burger King lanceerde een jaar geleden al de WhopperCoin in Rusland. Daarbij gaat het om een digitale spaarmunt, die klanten krijgen bij bestellingen bij de burgerketen. Voor zeventienhonderd WhopperCoins kunnen ze een Whopper kopen, wat neerkomt op een gratis burger bij iedere vijf tot zes gekochte Whoppers. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!