Voormalig Hans Struijk-eigenaar sluit winkels in België

De Belgische fietswinkelketen Fiets! heeft bij de rechtbank van koophandel bescherming gevraagd tegen zijn schuldeisers. De voormalig eigenaar van Hans Struijk Fietsen wil een doorstart maken met minder vestigingen.

Bij de reorganisatie worden vijf winkels gesloten, waardoor er nog elf winkels overblijven. Er zullen geen banen verloren gaan, stelt topman Michel Verhaeren tegenover persbureau Belga.

Fiets! zag vorige maand zijn Nederlandse fietswinkels failliet gaan, nadat er geen koper voor de keten gevonden kon worden. In 2016 schreef Hans Struijk een verlies van 11,7 miljoen euro in de boeken en ook dit jaar stond de teller tot de faillissementsdatum op 3,7 miljoen euro negatief.

Dat het ook in België niet goed loopt, komt volgens Verhaeren onder meer door een nieuw ICT-platform dat niet goed bleek te functioneren. Dat zou hebben geresulteerd in lange wachttijden en verkeerde orders. Door de winkels in Brugge, Oostende, Temse, Lochristi en Aartselaar te sluiten, hoopt de topman het bedrijf weer ‘terug in de juiste cadans te brengen’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!