Hudson’s Bay: meer winst op minder omzet in België

Hudson’s Bay: meer winst op minder omzet in België

De Belgische warenhuisketen Galeria Inno heeft zijn omzet het afgelopen boekjaar met ruim twee procent zien teruglopen. Het dochterbedrijf van Hudson’s Bay Company was in de twaalf maanden tot eind januari nog goed voor 336,1 miljoen euro omzet, zo blijkt uit de jaarrekening.

Inno kampte naar eigen zeggen met een teruglopend aantal bezoekers. Ook werd de omzet beïnvloed door ‘toegankelijkheidsproblemen’ en werkzaamheden in Brussel, Leuven, Gent, Namen, Woluwe en Antwerpen. Als laatst wordt de opening van shoppingcenter Riche Gauche in Charleroi genoemd als oorzaak van de teruggelopen omzet.

Doordat de kosten ook een stuk lager uitvielen, ging de bedrijfswinst omhoog van 10,1 naar 13,7 miljoen euro. Onderaan de streep bleef er 7,3 miljoen euro over, tegenover een winst van 5,8 miljoen euro een jaar eerder.

De warenhuisketen laat verder weten het afgelopen boekjaar 2,8 miljoen euro te hebben geïnvesteerd. Daarbij gaat het om ‘voortdurende werkzaamheden met betrekking tot de introductie of verplaatsing van merken’ in de winkels.

Hudson’s Bay Company kampt wereldwijd met teruglopende omzetten. Het Canadese concern is in ons land actief met winkels onder de vlag van Hudson’s Bay en Saks Off 5th.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!