Volkswagen wil meer auto's met kofferbakbezorging

Volkswagen wil meer auto's met kofferbakbezorging

Volkswagen en DHL zijn van plan om kofferbakbezorging in 2019 breder aan te bieden in Duitsland. Daarbij kunnen klanten hun online bestellingen tot in de auto laten bezorgen.

De eerste gesprekken over kofferbakbezorging dateren uit 2014. Volvo was het eerste automerk dat er brood in zag en testte het concept al in Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten. Smart volgde het voorbeeld met een pilot in Duitse steden als Stutgart, Bonn, Keulen en Berlijn.

Volkswagen wil de service ‘We Deliver’ volgend jaar bij geselecteerde seriemodellen aanbieden, meldt het Duitse Express. Het automerk zegt verschillende prijsmodellen te testen voor kofferbakbezorging.

Het systeem werkt met een TAN-code, die een koerier in staat stelt de auto gedurende een bepaalde tijd te lokaliseren en te openen. Hij kan dan zowel een pakketje afleveren als afhalen. Er is een speciale app ontwikkeld die voor de afstemming tussen DHL en de consument zorgt. Als de auto niet op de afgesproken tijd te vinden is, wordt het pakket naar een lokaal postkantoor gestuurd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends