'Jumbo gaat in België voor Foodmarkt-achtige winkels'

Jumbo heeft in België locaties vastgelegd die qua vloeroppervlak geschikt zijn voor Foodmarkt-formaat. Dat meldt Distrifood op basis van een presentatie afgelopen week in Veghel, waar de supermarktketen zijn ondernemers bijpraatte over de strategie.

Topman Frits van Eerd zou verder gezegd hebben dat de start van Jumbo in België ‘allesbepalend’ is voor het buitenlandse avontuur. ‘Mocht het onverhoopt niet goed gaan met de eerste winkels, dan stopt Jumbo er mee’, klinkt het. Van Eerd zou niet ‘aan een dood paard willen trekken’. Jumbo wil niet reageren op de uitspraken tegenover zijn ondernemers.

Jumbo wil in het laatste kwartaal van volgend jaar zijn eerste drie tot vijf Belgische supermarkten geopend hebben. De retailer wees eerder al op het belang van een goede start. Bij succes wil de keten ‘heel snel’ uitrollen bij onze zuiderburen. Jumbo wordt naar eigen zeggen dagelijks benaderd door een vastgoedpartij met een locatie.

Van Eerd vertelde in Veghel verder dat de eigen filialen van Jumbo inmiddels bijna net zo goed presteren als de franchisewinkels. Lag het indexcijfer van de eigen vestigingen vier jaar terug nog vier procent onder dat van de franchisers, nu is het verschil nog een half procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!