Modeketen Gimbrère sluit merendeel van zijn winkels

Modeketen Gimbrère sluit merendeel van zijn winkels

Kledingketen Gimbrère doet zijn vestigingen in Tilburg, Bergen op Zoom, Roermond en Oosterhout op slot. De formule kan de concurrentie met ketens als C&A en H&M niet meer aan, zegt directeur Alexander Gimbrère tegenover het Brabants Dagblad.

Gimbrère is een van oorsprong Tilburgs familiebedrijf en was al 180 jaar in die stad gevestigd. De retailer heeft besloten zich volledig te richten op de twee dorpswinkels in Ulvenhout en Meerssen, die wel goed presteren. De keten kan niet op tegen retailers die ook zelf produceren, zegt Gimbrère. “Als we met hen op prijs moeten concurreren, kunnen we niet meer de service en sfeer bieden die klanten van ons kennen.”

De directeur verwacht dat het merendeel van de medewerkers binnen of buiten het bedrijf aan ander werk kan worden geholpen, maar sluit ontslagen niet uit. Gimbrère startte in 1839 als paraplufabriek en groeide later uit tot een volledige modeketen. Een aantal jaren terug had de formule nog twaalf winkels in verschillende binnensteden.

Reacties 2


Serge Van Der Poorten 18 okt, 10:24

Deco currentie met C&A en H&M? Deze winkels zitten wel in een ander prijssegment hoor.... Gimbrère zit in een veel hoger segment tussen de €100 en €200.’’


Serge Van der poorten 18 okt, 10:26

Autocorrectie: moest ‘de concurrentie’ zijn????

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!