IKEA maakt nieuwe producten van plasticafval 

IKEA heeft zich aangesloten bij NextWave Plastics, een initiatief dat consumentenproducten van plasticafval wil maken. De meubelketen verwacht volgend jaar de eerste prototypes van nieuwe producten gereed te hebben.

IKEA hoopt met het lidmaatschap een proactieve bijdrage te leveren aan de strijd tegen vervuiling door plastic. “Ons doel is om van plastic dat in de oceaan terechtgekomen een grondstof voor de toekomst te maken”, reageert manager duurzaamheid Lena Pripp-Kovac van IKEA. Ze hoopt dat het NextWave-lidmaatschap leidt tot nieuwe innovaties en dat andere bedrijven geïnspireerd worden te volgen.

IKEA is de eerste retailer die zich aansluit bij NextWave Plastics en maakt zijn deelname gelijktijdig met technologiebedrijf HP bekend. Ook onder meer meubelfabrikant Herman Miller en computerproducent Dell zijn bij het initiatief aangesloten.

IKEA maakte afgelopen juni nog zijn bijgewerkte duurzaamheidsstrategie bekend. Daarin is onder meer het uitbannen van wegwerpplastic in 2020 opgenomen.  Ook wil IKEA dat alle nieuwe producten in 2030 volgens circulaire principes zijn ontworpen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!