Alle Paddepoel-boetes in zondagsruzie van de baan 

Alle Paddepoel-boetes in zondagsruzie van de baan 

Alle boetes van winkeliers in winkelcentrum Paddepoel die weigerden op zondag op te gaan, worden kwijtgescholden. Tot dat besluit is de Vereniging van Eigenaren (VvE) maandag gekomen. 

Het schrappen van de boetes is een direct gevolg van het herziene besluit van het VvE-bestuur. Zij besloten onlangs af te zien van een verplichte zondagsopenstelling en winkeliers zelf meer keuze te laten in openingstijden. De ondernemers die hun boete al hadden voldaan, krijgen hun geld terug, laat bestuurslid Dick Maans van de vereniging aan het Dagblad van het Noorden weten. 

Het Groningse winkelcentrum is al jaren het strijdtoneel van de VvE en winkeliers. Enkele winkeliers weigerden hun zaak op zondag te openen, een door de VvE opgelegde verplichting. Iedere keer wanneer zij zich niet aan de openingstijden hielden, kregen zij een boete van vijfhonderd euro. Fietsenwinkel Paddepoel Fietsen, die de grootste mot met de vereniging had, kreeg al eerder te horen dat de tot zestigduizend euro opgelopen boete werd kwijtgescholden.

De VvE kijkt vanaf nu vooruit en wil zich concentreren op een mogelijke uitbreiding van het centrum. Ook dat lijkt niet zonder slag of stoot te gaan, want om de plannen te kunnen realiseren moeten er winkels worden verplaatst. 

Reacties