Coolblue bezorgt nu ook in België per fiets

Coolblue bezorgt nu ook in België per fiets

Coolblue steekt met bezorgservice CoolblueFietst de grens naar België over. De dienst trapt af in de regio Antwerpen, terwijl andere grote Belgische steden volgen. 

Een bestelling wordt de volgende dag, in een één-uurs tijdvak geleverd. Door een kwartier voor aanvang een sms met een exacte levertijd te sturen, hoeft de klant niet de hele dag thuis te zijn. Volgens Coolblue-ceo Pieter Zwart is het onmogelijk een bezorger te missen. “We bellen drie keer aan, bellen je op of roepen door je brievenbus”, aldus Zwart. Ook nemen de bezorgers oude toestellen en batterijen mee terug, waarna Coolblue zorg draagt voor de recycling.  

Het bedrijf zegt trots te zijn de pakketjes ‘groen’ te leveren. In Nederland werd de service al in april gelanceerd. De kleine pakjes worden in de Nederlandse grote steden op bakfietsen bezorgd. Coolblue claimt met de dienst het eerste grote e-commercebedrijf van Europa te zijn dat kleine pakketten zelf met de fiets levert. 

Sinds 2017 bezorgt de retailer ook bij onze zuiderburen. Het bedrijf zag de winst in België vorig jaar met 32 procent toenemen. De omzetgroei kwam uit op 27 procent ten opzichte van 2016.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends