Lucardi verwacht volgend jaar zijn eerste buitenlandse winkel te openen. De juweliersketen wil minimaal twintig winkels hebben in België, zegt ceo Theo Koomen tegenover RetailTrends.

Lucardi is in Nederland op eigen kracht gegroeid tot het huidige aantal van 106 vestigingen, maar overweegt in België ook nadrukkelijk de overname van een keten. Het tempo moet erin van de nieuwe eigenaar Mentha Capital, zegt Koomen. “Als ik zeg dat we volgend jaar twee winkels geopend hebben, vragen zij waar de volgende twintig blijven.” In welke juweliersketens Lucardi eventueel nog interesse heeft, kan hij niet zeggen.

In België heeft Lucardi al in kaart gebracht in welke winkelstraten- en centra het aanwezig wil zijn. De retailer wil ook naar Duitsland, maar daar zijn de plannen nog minder concreet. 

Lucardi ziet in Nederland ruimte voor maximaal 160 winkels, zegt Koomen verder. De eerste dertig nieuwe locaties heeft hij al in zijn hoofd. Daarna wijkt de formule eventueel uit naar wijkcentra. Daar zitten vaak een hoorwinkel, twee opticiens en daar hoort ook een juwelier bij.”

Lees op RetailTrends meer over Lucardi, dat zich met trots de Action onder de juweliers noemt.


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.