Aandeelhouder roert zich weer: 'Hudson’s Bay moet Europa helemaal verlaten'

Aandeelhouder roert zich weer: 'Hudson’s Bay moet Europa helemaal verlaten'

De activistische aandeelhouder Jonathan Litt wil dat Hudson’s Bay Company maatregelen neemt om ‘de aandeelhouderswaarde te maximaliseren’. Eén daarvan is dat ook de laatste vijftig procent van het belang in de Europese activiteiten wordt verkocht aan Signa Holding.

Litt is oprichter van minderheidsaandeelhouder Land & Buildings en botst vaker met het Canadese warenhuisconcern. Zo riep hij Hudson’s Bay Company al eens op om Europa te verlaten. Een jaar geleden bereikten de twee partijen nog een overeenstemming, waarbij Litt beloofde zich een tijdje stil te houden.

Uit een brief aan Hudson’s Bay Company wordt duidelijk dat hij er nog altijd van overtuigd is dat de aandelen in het bedrijf ondergewaardeerd zijn. Hij wil dat er een speciale vergadering van aandeelhouders inlassen om wijzigingen in het bestuur door te voeren.

Verder verlangt Litt dat de merk Lord & Taylor wordt verkocht, evenals de voorraad en het vastgoed. Saks Fifth Avenue kan volgens hem worden overgedaan aan een luxewarenhuis, waarmee samengewerkt kan worden om zoveel mogelijk waarde uit de panden te halen. De flagshipstore aan Fifth Avenue moet worden verkocht, aldus Litt.

Hudson’s Bay Company heeft nog niet op de brief gereageerd. Het bedrijf kreeg eerder deze maand toestemming om zijn Europese tak te laten fuseren met Signa Holding, de eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. De eigenaar van onder meer de Hudson's Bay-warenhuizen in Nederland behoudt een aandeel van 49,99 procent in het fusiebedrijf. 

Reacties 6


Peter Jansen 29 nov, 13:33

Waarom krijg ik toch zo'n hekel aan dit soort ondernemingen...

V&D is al gesloopt. In Duitsland de meeste voormalige 25 vestigingen van Karstadt, nu Hertie geheten ook.

Een verloedering van de steden en zij tellen ten koste van alles hun winst. Zelfs Dagobert Duck ging nog niet zover.

Laat de verhuurders, is vaak een bekende Nederlands bank, de huren maar eens verlagen. dan gaat het opeens allemaal niet zo slecht meer met deze warenhuizen.


arne bogaards 29 nov, 14:09

Ik weet niet of het zozeer ligt aan de huurprijzen. Het gaat er denk ik meer om dat Hudson's Bay zich -nog- niet onderscheidend genoeg in de markt heeft gezet.


James Cooper 29 nov, 15:04

Walgelijk dit soort aandeelhouders. Die hebben totaal geen binding met een bedrijf of haar werknemers. Zie wat er met V&D en Hema is gebeurt. De panden worden verkocht, de opbrengst verdwijnt in de zak van de aandeelhouder. En de bedrijven blijven daarna zitten met torenhoge schulden (Hema) of hoge huurkosten (V&D) en kunnen het hoofd nauwelijks boven water houden of gaan failliet.


A. Knight 29 nov, 22:03

Activistische aandeelhouders, die bedrijven gebruiken als om t even welk vehikel om uit te knijpen voor het eigen financieel gewin, liever gister dan vandaag. Mensen die alleen nog hun geld voor zich laten werken. Doodgriezelig.


Hugo Vis 1 dec, 08:34

Hudson's Bay is voor einde 2019 weg uit Nederland.


Frans Franke 16 jan, 19:08

Het is een te luxe uitstraling, je durft niets aan te pakken,
te veel het zelfde.
En verder zijn de medewerkers poppetjes en geen verkopers die je kunnen of willen aanspreken en echt iets willen verkopen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!