C&A koopt meerdere winkels van failliet Charles Vögele

C&A heeft drie winkels van Charles Vögele overgenomen in Oostenrijk. Volgend jaar komt daar nog een vierde bij, zo maakt de Nederlandse modeketen bekend.

De eerste drie winkels bevinden zich in winkelcentra in Völs, Liezen en Feldbach, terwijl C&A komend voorjaar zijn deuren opent in Sankt Veit. “We werken constant aan het optimaliseren van ons winkelportfolio en zijn voortdurend op zoek naar aantrekkelijke locaties”, zegt landendirecteur Norbert Scheele, die verantwoordelijk is voor C&A in Midden-, Oost- en Zuidoost-Europa.

C&A zegt met de overname ‘een duidelijk signaal te sturen over zijn investerings- en moderniseringskoers in Oostenrijk’. De retailer heeft dit jaar zo’n twintig miljoen euro in de winkels in het land gestoken. Elf winkels zijn grondig opgeknapt en zestien vestigingen volgen komend jaar.

De modeketen laat verder weten het ‘verkoopconcept’ aan te passen, waaronder met een home-collectie in de flagshipstore in Wenen. Verder is in twintig winkels cosmetica te koop en is er een samenwerking aangegaan met jeansspecialist Mustang en meubel- en decoratieketen Butlers. Butlers houdt in de C&A-winkel in Wenen zelfs een kerstmarkt.

Charles Vögele werd eerder dit jaar failliet verklaard in Oostenrijk. GA Europa nam de winkels over, waarna al snel een nieuwe eigenaar werd gezocht. Charles Vögele had voor het faillissement ruim honderd winkels in het land. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!