River Island blijft online actief in Nederland: ‘Winkels te duur’

River Island blijft online actief in Nederland: ‘Winkels te duur’

De vijf winkels van River Island in de Benelux gaan in de komende maanden op slot. De modeketen gaat over op een e-commerce-led model in Nederland en België.

Terwijl de onlineverkopen in de Benelux blijven groeien, zijn de kosten van de fysieke winkels volgens River Island te hoog. Daarom is besloten de vestigingen te sluiten en alleen online verder te gaan. In Nederland gaat het om winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen, terwijl in België alleen een vestiging is in Antwerpen.

Het nieuws over de sluiting kwam begin deze week naar buiten. Een bron liet aan RetailNews weten dat River Island al jaren verliesgevend is in Nederland. In totaal heeft de Britse retailer zo’n 320 winkels wereldwijd.
 

Reacties

Laatste nieuws

Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.

RetailTrends