Gerry Weber in financiële problemen

Gerry Weber in financiële problemen

Het Duitse modeconcern Gerry Weber heeft in eigen land uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf doet dat in ‘in het kader van de lopende herstructurering’, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Gerry Weber International heeft de aanvraag ingediend bij de rechtbank in Bielefeld. De surseance geldt alleen voor het moederbedrijf en niet voor de dochterondernemingen, zoals Hallhuber. Bij het Duitse concern werken ongeveer 580 medewerkers.

Gerry Weber zag zich tot deze stap genoodzaakt vanwege mislukte onderhandelingen met financiële partners. Alle activiteiten worden volgens het modeconcern gewoon voortgezet. Er zouden voldoende financiële middelen zijn om tot en met 2020 door te gaan.

Vorige maand werd bekend dat Gerry Weber een nettoverlies van 148,1 miljoen euro had gedraaid. Dat bedrag werd onlangs nog bijgesteld naar 192,3 miljoen euro. In Nederland, waar de organisatie ‘compleet zelfstandig opereert’, zijn er volgens directeur Herbert Blom geen problemen. “Ik heb gewoon winst afgedragen aan het concern”, zei hij onlangs tegen RetailTrends.

Gerry Weber heeft wereldwijd meer dan twaalfhonderd winkels, waarvan zo’n vierhonderd onder de vlag van Hallhuber. Daarvan zouden er al zo'n 230 gesloten worden. In ons land zijn 42 vestigingen van Gerry Weber te vinden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends