McDonald’s wil naar driehonderd vestigingen in Nederland

McDonald’s wil naar driehonderd vestigingen in Nederland

McDonald’s heeft het streven nog zeker vijftig nieuwe restaurants te openen in ons land. "Nederland telt 250 McDonald's-vestigingen, we willen naar 300", zegt projectmanager onroerend Huub Leussink tegen het Dagblad van het Noorden.

De afgelopen jaren heeft McDonald's zich gericht op het verbeteren van de interne bedrijfsvoering en de presentatie van de restaurants en nu is het weer tijd om te groeien, zegt Leussink. De retailer wil onder meer nieuwe locaties openen in de provincie Groningen. "Onze stelregel is dat je binnen tien tot vijftien autominuten afstand een McDonald's moet kunnen vinden, op dat aantal zitten we in Groningen nog lang niet.’’

McDonald’s opent in de komende vijf jaar jaarlijks vier tot acht nieuwe restaurants in Nederland, vertelde digital lead Rik Vandewall vorige week al tijdens de Webwinkel Vakdagen. “We zetten nog steeds in op nieuwe vestigingen, want de groei en de vraag is daar. ” De fastfoodketen trekt jaarlijks zo’n 160 miljoen bezoekers en 84 procent van de Nederlanders komt er minimaal eens per jaar. De omzet groeide in 2017 met elf procent naar 811 miljoen euro, een trend die volgens Vandewall ook vorig jaar kon worden doorgezet. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!