Coolblue gaat voor vier nieuwe winkels in België

Coolblue gaat voor vier nieuwe winkels in België

Coolblue is van plan fysieke winkels te openen in Brussel, Charleroi, Gent en Luik. “Bedoeling is om dat dit jaar nog te doen”, zei manager winkels Jos Groenendijk op het evenement Winkellocatiemarkt België, meldt Gondola

Coolblue maakte vorige maand al bekend dit jaar een handvol nieuwe winkels te willen openen, bovenop de bestaande negen vestigingen. In april gaat de derde XXL-winkel open in Tilburg. De komst naar Brussel was ook al aangekondigd.

De Nederlandse retailer heeft al drie winkels bij onze zuiderburen, die te vinden zijn in Lochristi, Antwerpen en Zaventem. Coolblue wil nadrukkelijk in grote steden aanwezig zijn, liet Groenendijk weten.

De winkels maken het terugbrengen en ophalen van producten goedkoper, terwijl consumenten er ook terecht kunnen om hun telefoon te laten repareren en producten uit te proberen. Bovendien neemt ook de online verkoop toe na het openen van een fysieke locatie. “Dat heeft wellicht te maken met het feit dat consumenten meer vertrouwen hebben om iets te kopen als ze weten dat er een fysieke winkel in hun buurt is”, aldus Groenendijk.


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.

Reacties