Coolcat failliet verklaard in België, in Nederland nog even open

Coolcat failliet verklaard in België, in Nederland nog even open

De faillissementsaanvraag van Coolcat in België is door de ondernemingsrechtbank in Brussel aanvaard. Een curator is aangesteld om de toekomstmogelijkheden voor de Nederlandse kledingketen te onderzoeken.

Coolcat vroeg vorige week het faillissement aan in België, waarop alle zeventien vestigingen bij onze zuiderburen op slot gingen. De Nederlandse winkels werden vorige maand al failliet verklaard. Door de grote afhankelijkheid van de Nederlandse tak, achtte de directie in België het zinloos om te proberen een faillissement af te wenden. Coolcat heeft 163 werknemers in België.

In tegenstelling tot de Belgische winkels, zijn de filialen in eigen land nog altijd geopend. Dat blijft nog zeker tot het paasweekend het geval, laat een woordvoerder weten aan NU.nl. De winkels zijn onlangs nog bevoorraad met de nieuwe voorjaarscollectie en de verkopen lopen volgens de woordvoerder ‘best goed’. “Maar natuurlijk niet op hetzelfde niveau als vorig jaar.”

De curator is met meerdere partijen in gesprek over een mogelijke doorstart. Naar verwachting komt daarover volgende week meer duidelijkheid. Coolcat heeft in Nederland tachtig vestigingen en bijna twaalfhonderd medewerkers. 


Op 14 mei organiseert RetailTrends in samenwerking met Vastgoedjournaal een Business Meeting waar de gevolgen van een faillissement voor de vastgoedeigenaar onder de loep worden genomen door verschillende experts. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!