Mexx-eigenaar betaalde 3,7 miljoen voor Fred de la Bretoniere 

Fred de la Bretoniere is vorige maand voor 3,7 miljoen euro verkocht aan RNF Group. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Jan Stadig.

Na zware verliezen in 2016 en 2017 bleef het schoenenbedrijf ook dit jaar verliesgevend, schrijft de curator in zijn verslag. De aandeelhouder was niet langer bereid de oplopende verliezen te financieren en trok de stekker eruit. Volgens het verslag stond vorig jaar een verlies van ruim een half miljoen euro in de boeken, bij een omzet van iets meer dan zes miljoen euro. 

De nieuwe eigenaar gaat niet verder met alle twaalf winkels van Fred de la Bretoniere. De curator schrijft dat ‘een belangrijk deel’ van de huurovereenkomsten inmiddels is opgezegd. Over een ander deel is nog overleg tussen RNF en de pandverhuurders gaande.

Na het faillissement van Fred de la Bretoniere zijn vijf concrete biedingen binnengekomen. Om ‘zowel strategische als financiële redenen’ is besloten tot verkoop aan RNF. Ook zustermerk Shabbies Amsterdam maakt een doorstart onder de nieuwe eigenaar, die eerder al modeketen Mexx overnam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!