HEMA stort zich op het leasen van auto's

HEMA stort zich op het leasen van auto's

HEMA start vanaf volgende week met het verhuren van auto’s. De Nederlandse winkelketen zegt dat deze stap een voorbeeld is van het aanbieden van een goedkoop en duurzaam product, waarmee het leven van de consument leuker en makkelijker wordt gemaakt. Dit valt binnen de duurzaamheidsstrategie van de retailer.

Daarnaast is het aanbieden van leaseauto’s een aanvulling op de tiental verzekeringen van HEMA, stelt Laura Geerlings, directeur financial service van de winkelketen. Zo kunnen klanten terecht voor onder meer een zorg- of reisverzekering en biedt de retailer een notarisservice aan. “Voor alles geldt dat we kijken naar wat klanten willen”, zegt Geerlings tegenover RTL Z. “Het Nederlandse wagenpark wordt schoner, omdat de nieuwe leaseauto’s de oudere en dus vervuilendere auto’s vervangen.” 

HEMA verwacht dat er voldoende vraag naar de service zal zijn. De winkelketen werkt voor de autolease samen met Leaseplan. Er kunnen vier modellen van Toyota vanaf 179 euro worden gehuurd. In juni gaat HEMA kijken of het leaseconcept een succes is. 

De stap betekent een volgende vernieuwing binnen de strategie van HEMA. Onlangs kondigde de retailer al aan zijn producten via andere retailers te willen verkopen, om zo steeds meer uit te groeien tot een merk.

Reacties

Auto's verhuren als duurzaamheid strategie.. Die komen zeker naast de pistolen voor de vrede en de friet tegen obesitas te liggen.

Geplaatst door Jasper Ston op 17 april 2019 om 10:55

Jasper, die auto's passen wel bij het feit dat ze de weg volledig kwijt zijn!

Geplaatst door Loes retail op 17 april 2019 om 11:42

Loes, dan maar hopen dat er navigatie in zit...

Geplaatst door C M op 17 april 2019 om 11:52

Eens met Loes en Jasper! Als ze nou gewoon zeggen dat ze de kracht van het merk (in Nederland) willen gebruiken om hun business te 'stretchen'.

Geplaatst door Sascha Leuftink op 17 april 2019 om 14:10

@jasper ????????????

Geplaatst door Jan Nieuwenhuis op 17 april 2019 om 19:47

@ Jasper het was de bedoeling een duimpje te plaatsen hihi Goede opmerking man!

Geplaatst door Jan Nieuwenhuis op 17 april 2019 om 19:48

Laatste nieuws

RetailTrends