Kledingverhuurder Prêt-à-Fred denkt aan samenwerking met Nederlands warenhuis

Kledingverhuurder Prêt-à-Fred denkt aan samenwerking met Nederlands warenhuis

Prêt-à-Fred wil voor de uitbreiding van haar kledingverhuurplatform graag samenwerken met een warenhuis. “De Bijenkorf bijvoorbeeld,” zegt oprichter Frederique Verblakt tegen RetailTrends. “Nederlandse vrouwen denken bij het kopen van een outfit voor een speciale gelegenheid al snel aan dit warenhuis. En ze verkopen veel verschillende merken.” 

Rent the Runway, de Amerikaanse variant van Prêt-à-Fred, ging in de Verenigde Staten een samenwerking met het warenhuis Neiman Marcus aan. Verblakt ziet met zo'n samenwerking de mogelijkheid om klanten een grotere fysieke retailervaring te bieden. Op dit moment kunnen vrouwen de designerjurken eens per week passen bij Circl, gevestigd op de Amsterdamse Zuidas. Een vaste locatie van Prêt-à-Fred ziet de oprichter vooralsnog niet zitten. Het openen van pop-upstores behoort daarentegen wel tot de mogelijkheden.

Prêt-à-Fred is een kledingverhuurplatform dat sinds begin dit jaar actief is. Op het platform kunnen vrouwen designerjurken huren in plaats van kopen. Kledingstukken voor speciale gelegenheden blijven na één keer dragen in de kast liggen, stelt Verblakt. Daarom ziet zij kleding huren als een duurzamere optie. “Ik denk dat in de toekomst kleding niet meer een bezit is, maar je kledingkast roteert”, stelt zij. “Hierdoor kun je op een leuke, maar wel duurzame manier blijven winkelen.”

Op RetailTrends vertelt Verblakt meer over het concept van Prêt-à-Fred en hoe zij hiermee Nederland wil veroveren.


Changemakers in Retail op 23 mei
Changemakers in Retail is een event van RetailTrends over verandering en kansen. Staan voor product, merk, consument, werknemers en de wereld biedt kansen voor groei en onderscheidend vermogen. Waar kan jouw bedrijf het verschil maken? Kom donderdag 23 mei 2019 naar de Metaal Kathedraal in Utrecht. Sprekers zijn onder meer Red Bull, dat 'sociale ondernemers vleugels geeft', Gumshoe en Homie. Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar changemakersinretail.nl.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends