Charles Vögele sluit in Oostenrijk na mislukte overname

De herstructurering van Charles Vögele in Oostenrijk is mislukt. De 57 winkels die nog geopend zijn, gaan naar verwachting op korte termijn op slot. 

De failliete modeketen werd in september vorig jaar overgenomen door herstructureringsspecialist GA Europe, dat zeventig van de 130 winkels sloot. In januari werd een intentieverklaring getekend door het Nederlandse Vidrea Retail om de resterende filialen over te nemen, maar dat heeft uiteindelijk niet tot een koop geleid. Bijna vierhonderd medewerkers worden getroffen.

Vidrea, dat in Nederland eigenaar is van winkelketens Witteveen en Miller & Monroe, vroeg vorige maand uitstel van betaling aan. Dat was volgens Remt Melles, die deze maand terugkeerde als ceo, het gevolg van de problemen bij de Duitse zusterorganisatie. Hij bereikte een akkoord met de bank, waardoor het modebedrijf meer tijd krijgt om een faillissement af te wenden. “Daardoor hebben we nu de tijd en de rust om snel met de belangrijkste stakeholders om de tafel te zitten.” 
 

Reacties 1


jan met de pet 7 mei, 16:22

mmm je kunt wel failliete winkels opkopen, maar die zijn niet voor niets na de gootjes gegaan, laat staan dat je nog eens winkels gaat opkopen in Duitsland en Oostenrijk, bij M en M staan slechte koopmannen aan de top, even googlen je weet voldoende

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!