Albert Heijn krijgt nieuwe cao voor dc-personeel erdoor 

Albert Heijn krijgt nieuwe cao voor dc-personeel erdoor 

De leden van vakbonden FNV en CNV hebben ingestemd met het eindbod van Albert Heijn voor een nieuwe cao voor het logistiek personeel. Daarmee zijn de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers in de distributiecentra voor de komende twee jaar vastgelegd.

De afspraken hebben betrekking op zo’n vijfduizend medewerkers. Zij krijgen over de looptijd van de cao een loonsverhoging van in totaal vijf procent. Daarnaast is een baangarantie tot eind 2023 vastgelegd. Daardoor krijgen werknemers die als gevolg van de mechanisatie overbodig worden in de magazijnen automatisch een nieuwe functie elders binnen het bedrijf.

Het personeel krijgt verder een opleidingsbudget van drieduizend euro en drie extra scholingsdagen. Daarnaast is voor alle vaste medewerkers afgesproken dat de arbeidsvoorwaarden niet worden verslechterd.

De FNV noemde het eindbod eerder nog ‘mager’, maar zijn leden hebben er nu toch mee ingestemd. De baangarantie heeft veel gewicht in de schaal gelegd, iets wat ook door het CNV als een belangrijk onderdeel wordt gezien. “Nu onze leden akkoord zijn ontstaat er rust, zekerheid en duidelijkheid voor de werknemers”, aldus onderhandelaar Martijn den Heijer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!