Reinhard Frans heeft plannen voor België en Duitsland

Reinhard Frans heeft plannen voor België en Duitsland

Het Nederlandse schoenenmerk Reinhard Frans richt zich de komende jaren op groei in België en Duitsland. Het merk opende begin mei zijn eerste vestiging in Antwerpen en uit data blijkt dat ook veel Duitse consumenten interesse hebben in de schoenen. Om de buitenlandse markt wat sneller te betreden, sluit het schoenenmerk een samenwerking met een kapitaalkrachtige partner niet uit. Dat vertelt mede-eigenaar Jasper Withaar in een interview met RetailTrends

Uit de data van de winkel in Maastricht blijkt dat veel Duitsers de schoenen kopen. "Het bestedingsbedrag van die consument ligt vele malen hoger dan bij Nederlanders. Dat is voor ons van dusdanige waarde om te zeggen dat we ons daar ook willen vestigen", zegt Withaar. 

In Nederland heeft het merk, dat zelf zijn schoenen maakt en verkoopt, acht winkels. Withaar voorziet niet dat daar de komende jaren nog vestigingen bijkomen. "Het moet ook attractief blijven door zijn exclusiviteit." Wel bestaat er de mogelijkheid dat enkele winkels verbouwd worden of verplaatst naar grotere panden. "Dat is altijd een evolutionair proces. Hoe meer een bedrijf groeit, hoe meer er mogelijk zal zijn".

Reinhard Frans maakt en verkoopt handgemaakte schoenen. Het is voor consumenten ook mogelijk om er een schoen zelf samen te stellen. Het bedrijf opende in 2012 zijn eerste vestiging in Apeldoorn. Vanaf afgelopen week heeft het merk ook zijn webshop live. Lees hier het complete interview met Reinhard Frans op RetailTrends.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends