Bedrijf komt met 'efficiëntere' maaltijdbox

The Chain Never Stops (TCNS) introduceert eind dit jaar een maaltijdbox in Nederland, waarin meerdere supermarktketens en maaltijdbereiders hun bestelling kunnen afleveren op momenten dat klanten niet thuis zijn. De pilot is in de Verenigde Staten ongeveer een jaar geleden al gestart.

De maaltijdbox wordt geïnstalleerd bij de woning van de consument en is voorzien van verschillende sensoren. Hierdoor kan onder meer worden bijgehouden in hoeverre de box is gevuld en hoeveel plek er nog beschikbaar is voor bestellingen van andere leveranciers. Daarnaast wordt gemeten of de producten op de juiste temperatuur worden bewaard. De box kan zowel koelen als verwarmen, waardoor hij geschikt is voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor warme maaltijden. 

In de box is ruimte voor twee boodschappenkratten. Via digitale ontsluiting kan de box ook met de buren worden gedeeld. De diverse leveranciers werken met verschillende bezorgers. Er is een app ontwikkeld, waardoor zichtbaar is welke bezorger welke bestelling gaat afleveren. Als een bezorger via de app voor openen kiest, wordt automatisch geverifieerd of die bezorger daartoe geautoriseerd is en of de box of een zending verwacht. Als beide het geval is, gaat de klep van de maaltijdbox aan huis open. 

TCNS zegt met de box ketens van begin tot eind te faciliteren en efficiënter en duurzamer te maken. Als de box eenmaal functioneert, wordt gekeken hoe deze verder ontwikkeld kan worden. Naar eigen zeggen is er grote interesse in het concept. Het bedrijf verwacht dat het thuisbezorgen via een box, zonder dat er iemand thuis hoeft te zijn, de aankomende tijd zal toenemen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!