PostNL en Dropper beogen efficiëntere pakketbezorging

PostNL en Dropper beogen efficiëntere pakketbezorging

PostNL en bezorgdienst Dropper zijn deze week gestart met emissievrije pakketbezorging in Groningen. De twee organisaties werken samen om de stadsdistributie te verbeteren. Het eerste ‘volledig uitstootvrije bezorgde pakket’ is deze week door wethouder Philip Broeksma in ontvangst genomen. 

Om pakketbezorging duurzamer te maken, bezorgt Dropper PostNL-pakketten op de fiets en met cargobikes. Daarnaast is het de bedoeling dat koeriers van verschillende ondernemingen pakketten van elkaar gaan bezorgen en ophalen in Groningen. Een pizzakoerier kan dan bijvoorbeeld ook een bloemetje bezorgen.

Groningen wil zijn dat zijn stadslogistiek de komende jaren duurzamer en slimmer wordt georganiseerd. “Het initiatief van PostNL en Dropper past daar prima in”, zegt Broeksma.

Het is de bedoeling dat de service straks ook andere steden bedient. PostNL en Dropper hebben de ambitie om in 2025 in 25 binnensteden emissievrij te bezorgen. Daarnaast zegt Dropper een netwerk te willen lanceren, waarin binnen 45 minuten altijd een koerier gevonden kan worden. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends