IKEA verwelkomt ‘showroom slapers’ in China

IKEA verwelkomt ‘showroom slapers’ in China

IKEA geeft bezoekers in China groen licht om niet alleen de bedden en banken in de winkels te bekijken, maar ook om er een dutje op te doen. “We zijn blij om zoveel mogelijk bezoekers in onze winkels te verwelkomen, ook om er te slapen”, zegt Anna Pawlak-Kuliga, directeur van IKEA China.

Door de comfortabele meubels en airco in de vestigingen dient het Zweedse woonwarenhuis al ruime tijd als slaapplek voor Chinese consumenten, meldt Sixth Tone. In 2015 moest een IKEA-winkel in Beijing de ‘showroom nappers’ zelfs bannen, maar medewerkers vonden het te lastig om de slapers te weren.

IKEA kondigde vorige week aan in 2020 1,4 miljard dollar te investeren in de Chinese markt. Het is de grootste jaarlijkse investering van IKEA in China in de geschiedenis van het bedrijf en zal naar verwachting zelfs de komende twee jaar toenemen. De investering is onder meer bedoeld om de commerciële activiteiten en digitalisering van het woonwarenhuis te bevorderen en om zo’n drieduizend nieuwe werknemers in dienst te nemen.
 

Reacties