'Hudson’s Bay laat pandverhuurders in ongewisse'

'Hudson’s Bay laat pandverhuurders in ongewisse'

De eigenaren van de Nederlandse panden van Hudson’s Bay hebben nog niets gehoord over het voorgenomen vertrek van de warenhuisketen. Sommige vastgoedeigenaren schakelen al juristen in, schrijft het FD.

De panden zijn voornamelijk in handen van grote partijen. Pensioenbelegger ASR bezit vier van de vijftien warenhuizen, vastgoedorganisatie CBRE heeft er drie in handen. Andere eigenaren zijn onder meer IEF Capital, Unibail-Rodamco en Wereldhave. Geen van hen lijkt iets vernomen te hebben van Hudson’s Bay. Als de keten eind dit jaar uit Nederland vertrekt, zien zij miljoenen aan jaarlijkse huurinkomsten verdwijnen.

De vastgoedeigenaren staken ook miljoenen euro’s in het opknappen van de panden. Zo is geïnvesteerd in nieuwe gevels, vloerbedekking en roltrappen. In ruil daarvoor bedongen zij langlopende huurcontracten, maar nu is de vraag wat die waard zijn. 

Verhuurders denken inmiddels na over alternatieven voor hun vastgoed na het vertrek van Hudson’s Bay. In veel gevallen zullen die waarschijnlijk worden opgesplitst, omdat ze te groot zijn voor één huurder. Partijen kijken onder meer naar een ombouw tot kantoren of woningen, maar hebben dan wel de hulp van gemeenten nodig om het bestemmingsplan aan te passen.

Hudson’s Bay heeft zijn vertrek nog altijd niet zelf bevestigd. Een woordvoerder laat aan het FD weten ‘niets nieuws’ te melden te hebben. De krant onthulde het voorgenomen einde van de warenhuisketen afgelopen weekend op basis van een brief van de aandeelhouders.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends