'Tabakswinkeliers duizenden euro's aan kosten door anti-rookmaatregel'

'Tabakswinkeliers duizenden euro's aan kosten door anti-rookmaatregel'

Het kost een tabakswinkel straks zo’n tienduizend euro om alle rookwaren uit het zicht te halen, onder meer door het installeren van de nodige rolluiken. Dat stelt Jos Zuijdwijk, voorzitter van brancheorganisatie NSO, in het FD

Tabakswinkels kampten eerder al met dalende inkomsten door het antirookbeleid van de overheid, waardoor meer mensen stopten met roken. Het uitstalverbod, dat vanaf januari 2021 van kracht is, levert de tabakswinkeliers nu extra kosten op, beaamt ook Primera-directeur Gert van Doorn. “Eerst kregen we voor die maatregel twee jaar meer tijd dan supermarkten, daarna werd die termijn teruggebracht tot eerst een jaar en vervolgens tot een halfjaar”, zegt hij. “En dat terwijl wij veel meer meters moeten afdekken dan de supermarkten.”

Ongeveer 1500 leden van NSO dienden dinsdag bij de leden van de Vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een petitie met 45 duizend handtekeningen in. Zij vroegen hiermee om uitstel van de invoering van de maatregelen, maar dit verzoek werd afgewezen. Staatssecretaris Blokhuis stelt dat winkeliers voldoende tijd hebben gekregen om hun rookwaar op een andere plek te zetten, aangezien in 2017 al bekend was dat deze maatregel eraan zou komen.
 

Reacties

Er zijn verbouwingen nodig om de hetze die is ontstaan van deze anti rook staatssecretaris te bevredigen. Kosten voor verbouwingen zullen moeten gedragen worden door VWS..

Geplaatst door Ton Wurtz op 6 september 2019 om 16:37

Ombouwen tot groenteboer.

Geplaatst door Henk Hendriks op 8 september 2019 om 10:29