Webshop Hudson's Bay offline

Webshop Hudson's Bay offline

De webshop van warenhuisketen Hudson's Bay is uit de lucht. Op de website staat dat de site 'tijdelijk niet beschikbaar' is. Tegen persbureau ANP vertelt een woordvoerder van het pr-bureau van het warenhuis dat er wordt gewerkt aan een nieuwe website. Waarom de huidige webshop nu niet live is, is onduidelijk. 

Vorige week liet Hudson's Bay weten definitief te vertrekken uit Nederland. Voor het einde van het jaar sluiten de vijftien winkels, het hoofdkantoor en de webshop in ons land. Met de pandeigenaren van de warenhuizen wordt gekeken naar mogelijke oplossingen van de doorlopende huurcontracten met een huurgarantie. Op het moment staat er nog een garantie van vierhonderd miljoen euro uit. 

Hudson's Bay zette twee jaar geleden voet op Nederlandse bodem, maar had het vanaf het begin al moeilijk. Het warenhuis zit grotendeels in voormalige V&D-panden. Het bedrijf leed een verlies van 317 miljoen euro in het afgelopen kwartaal, waarvan 47 miljoen afkomstig was uit de Europese markt. Met het vertrek van Hudson's Bay verliezen ruim 1400 werknemers hun baan.

Reacties

Geschiedenis herhaalt zich! Zo ging het ook bij V&D, het volgende staat te gebeuren met de cadeaubonnen dat deze niet te verzilveren zijn!

Geplaatst door T J op 26 september 2019 om 12:06

Bijzonder triest voor het Nederlandse retaillandschap. Grote panden in het centrum van steden die leeg staan werkt niet bevordelijk voor de omliggende winkels qua omzet. Ook de Kalverstraat in Amsterdam staat er behoorlijk somber bij met veel gesloten winkels. Dat Hudsons Bay een bijzonder slecht strategie heeft toegepast is zonneklaar maar er ligt nog een ander adder onder het gras. Dit zijn de eerste tekenen van een nieuwe economische crisis.

Geplaatst door Ali Uzun op 26 september 2019 om 13:36

Elke keer wordt er geschreeuwd dat het goed gaat met de economie in Nederland nou ik weet niet waar ze dat vandaan halen hoor.kijk maar naar Amersfoort langestraat tot de kamp zeker 15 lege winkelpanden.echt triest allemaal.

Geplaatst door Jimmy. K Kruiw op 27 september 2019 om 00:17

Laatste nieuws

RetailTrends