Omoda maakt de sprong naar Scandinavië

Omoda gaat nog dit jaar van start met een webshop en marketingcampagne in Denemarken. Volgend jaar volgen Noorwegen, Finland en Zweden, vertellen eigenaren Wilhelm en Lourus Verton aan Omroep Zeeland.

Scandinavië is volgens het duo een logische stap, omdat de mensen daar het meest lijken op ‘de klant die wij voor ogen hebben’. Ook het klimaat speelt mee. “Dat samen zorgt ervoor dat je Scandinavië kiest en bijvoorbeeld niet een Zuid-Europees land, waar mensen andere schoenen dragen maar ook andere maten hebben dan in Nederland", zegt Wilhelm Verton.

Omoda laat verder weten op termijn zijn distributiecentrum te willen uitbreiden. De huidige locatie in Zierikzee, die zes jaar geleden werd gebouwd en waar ruimte is voor 250 duizend paar schoenen, wordt te klein. 

De in Zierikzee gevestigde schoenenketen heeft momenteel 22 fysieke winkels in Nederland en één in België. Online is de retailer naast die twee landen actief in Duitsland en Oostenrijk. Onlangs werd de Friese branchegenoot Steenwijk overgenomen, waarmee Omoda voor het eerst aanwezigheid kreeg in het noorden van Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!