Aandeelhouder Hudson's Bay overweegt stevig overnamebod

Investeerder Catalyst Group heeft een rivaliserend overnamebod gedaan op Hudson’s Bay Company. Het bod zou een totale waarde van twee miljard Canadese dollar hebben.

Catalyst Group legt 11 dollar per aandeel neer. Dat is zeventig cent meer dan de 10,30 Canadese dollar per aandeel die HBC-voorzitter Richard Baker over heeft voor de warenhuisketen. ‘Het is een openbaring voor ons geweest hoe ver Richard Baker gaat om dit iconische bedrijf zo goedkoop mogelijk over te nemen, zonder een cent eigen geld erin te steken”, stelt directeur en partner van Catalyst Group Gabriel de Alba. 

De investeringspartij, met een belang van 17,5 procent een van de grotere aandeelhouders van de warenhuisketen, vindt dat de aandeelhouders per aandeel meer zouden moeten verdienen. Het bedrijf heeft bovendien een klacht ingediend tegen het bod van Richard Baker. 

Met de overname verdwjint Hudson’s Bay mogelijk van de beurs. In juni dit jaar werd nog 9,45 Canadese dollar per aandeel geboden, ook dat bod werd toen te laag bevonden. 

Reacties 2


A D 28 nov, 10:12

Lijkt het oude V&D wel!🤢🤢🤢🤢


otten otten 28 nov, 11:19

Overname zou geweldig zijn en dan een goedkope prijsstelling

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!