Le Pain Quotidien weer volledig in Belgische handen

Le Pain Quotidien weer volledig in Belgische handen

Aandeelhouders van bakkerij- en restaurantketen Le Pain Quotidien hebben de Franse aandeelhouder Norac uitgekocht. Daarmee is het bedrijf weer volledig in Belgische handen. Dat meldt De Tijd.

Voedingsgroep Norac had een aandeel van 25 procent in de restaurantketen. Die 25 procent is verdeeld over de overige aandeelhouders, te weten Cobepa, familie Josi, Emiel Lathouwers, Tony Vandewalle en Bart Van Vooren en oprichter Alain Coumont. 

Ook staat de voormalige ceo van Le Pain Quotidien, Vincent Herbert, tijdelijk weer aan het roer. Herbert stapte in 2018 na zeventien jaar op. Herbert vervangt Jerry Gamez, omdat de raad van bestuur van Le Pain Quotidien meningsverschillen had met Gamez over de strategie van de restaurantketen. 

Le Pain Quotidien heeft acht restaurants in Nederland, allemaal gevestigd in Amsterdam. In 2018 had het bedrijf 271 filialen in 21 landen. Datzelfde jaar groeide de omzet met vijf procent, maar onder de streep draaide de keten verlies door onder meer hogere administratie- en huurkosten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!