Het vertrek van Hudson's Bay uit Nederland kost de Canadese warenhuisketen 300 miljoen Canadese dollar (204 miljoen euro). Dat blijkt uit een document dat bestemd is voor potentiële kopers van Hudson’s Bay, dat de Volkskrant aan het licht bracht. 

De miljoenen euro’s zijn bestemd voor de herstructurering en (doorlopende) huurverplichtingen van het warenhuis in Nederland. 

Eerder besloot de rechter dat de Hudson's Bay in Breda en de outletwinkel Saks Off Fifth in de Amsterdamse Kalverpassage open moeten blijven tot 31 augustus 2021. Of ze ook daadwerkelijk openblijven, is niet duidelijk. Hudson's Bay wil alle warenhuizen eind dit jaar sluiten. 

Topchef Ron Blaauw, die boven de Amsterdamse Hudson's Bay Ron Gastrobar Indonesia Downton runt, heeft van de rechter te horen gekregen dat hij het restaurant mag blijven uitbaten. De warenhuisketen eiste eerder dat Blaauw het restaurant zou ontruimen.

Eind september kondigde Hudson's Bay aan zich terug te trekken uit Nederland en zijn winkels te sluiten. Het bedrijf kwam twee jaar geleden naar Nederland, maar had het vanaf de start lastig. De winkels zitten voornamelijk in voormalige V&D-panden.